Styrelse

Styrelsen som väljs av årsmötet har till syfte att arbeta för klubbens medlemmar, kontaktuppgifter hittar du via menyn Kontakt\Kontaktuppgifter eller klicka här.

Presentation av styrelsen fr o m mars 2021

OrdförandeSusanna Brandt, och jag är ny och stolt ordförande i Perroklubben!

Min första hund fick jag 1980, en 15 år gammal hästtjej som gillade djur av alla de slag. Sedan dess har jag varit aktiv medlem i fler föreningar inom och utom Sverige.
Jag har alltid engagerat mig i föreningsverksamheten, utan den skulle hundsverige stanna. Engagemanget har givit mig enormt mycket hundkunskap, många fantastiska vänner och härliga upplevelser runt om i Sverige.
Jag har alltid tränat och tävlat, men det är på en ganska lagom nivå och idag är jag nog bättre på föreningsverksamhet än på tävlingsresultat, men min fasta övertygelse är att vi har en arbetande hundras, ett mycket viktigt arv att förvalta.
Idag har jag två hanhundar, varav den ena gått i avel, och den andra är fortfarande för ung. Jag har aldrig fött upp någon egen kull, kanske får jag lägga det till min bucketlist 🙂

Vad kan jag tillföra klubben?
Jag bidar med god erfarenhet från föreningsverksamhet och en hel del företagskunskap som kan hjälpa mig att leda verksamheten i föreningen. Jag tror på gruppens (läs klubbens) förmåga att jobba tillsammans mot gemensamma mål, och jag har en stark tilltro till vetenskap.
Min övertygelse är att föreningen är till för medlemmarna och rasen Perro de Agua Espnaõl. Föreningens arbete är dedikerat till vår ras, att på sikt ska vår ras vara friskare och gladare utan att för den skull tappa det som är karaktäristiskt för rasen i utseende. Det vi gör idag har påverkan på kommande generationer av perros.

Jag är alltid intresserad av hur du som medlem ser att vi kan förbättra klubben. Du når mig alltid via mail ordforande@perroklubben.se.


CV
Sveriges Hundungdom; Styrelseuppdrag lokalt, distrikt och centralt. Skribent i Hundsport och sedan Brukshunden. Instruktör.
Tollarklubben; Var med och startade klubben i Sverige och hade styrelseuppdrag. Redaktör för tidningen Tollarbladet, arrangör av utställningar, träffar, kurser och möten.
SSRK; Instruktör
SBK; Instruktör. Tävlingsledare lydnad. Styrelseuppdrag och kommitté-arbete (Utb, tävling, rally)
SPDAEK; Styrelseuppdrag. Lokalombud. Arbetande hundar-gruppen.

Hundar; Schäfer (-80), Flat, 2 tollare (-86, -92), 3 perro (-06,-12,-20)
Hundsporter; Rally, Lydnad, Bruks, Jaktprov, Viltspår, Utställning, Agility, Cani-cross samt specialsök
Vice ordförandeSusanne Hall

Bor i Mörarp utanför Helsingborg med make, yngsta dottern, fyra hundar och två hästar.
Lärare i matematik till vardags, har haft perro sedan 2005 och fött upp ett antal hundar under prefixet Aberlours sedan dess.

Jag har varit lokalombud, skrivit perrobladet, suttit i styrelsen tidigare och sitter nu även med i avelskommittén.
Jag har även läst 15 poäng i ”Hundens Beteendebiologi” på Linköpings Universitet, samt gått många utbildningar i SKK’s regi. Senast ”Hundavel i teori och praktik”.

Min målsättning är att perron skall vara en frisk, unikt arbetande ras med ett temperament som tilltalar och fungerar i vardagen. All avel bör ske med rasen i fokus.
SekreterareMalin Höök

Jag och har idags läget två perrosar, en från Tussbergets och en från Yseccos. Tussbergets Gordon är min första perro, han är tränad i lydnad, bruks, nosework och viltspår, han lyckades bli SE-VCH innan han fyllt 10 månader ️ Gordon går som eftersökshund vid jakt för jaktlag som saknar hund. Vega är ännu bara valp. Målet med mina hundar är att tävla lite av varje, lydnad, bruks och specialsök.

Om mig; född och uppvuxen med häst och hund av både jakthundsraser samt sällskapshundar. Norrlänning som jag är älskar jag skog och friluftsliv, favoriten är att få skåda Norrsken live därav har jag säkrat framtida kennelnamnet ”Lady Auroras”. Bor med min make och våra barn i Umeå. Jobbar som säkerhetsrådgivare med lås och passagesystem.
KassörAnne Krantz.

Bor i Stavsnäs på Värmdö 4 mil öster om Stockholm tillsammans med min man Peter och vår hund
Harry.

Jag har lämnat arbetslivet och har under många år jobbat med ekonomi, som redovisningschef, i
privata företag och statlig verksamhet. I vår bostadsrättsförening och i flera ideella föreningar har jag
varit kassör. I dag är jag revisor i vår byförening här i Stavsnäs.

Vid flytt ut till Värmdö från Stockholms innerstad kände vi att det var dags att skaffa hund. Både jag
och min man har haft hund tidigare. Jag har haft Border Collie och Shetland Sheepdog och Peter har
haft Springer spaniel. När vi började titta på olika raser så sökte vi en hund som kan följa med oss i naturen, vara lekfull, energisk och familjekär. Jag är också pälsallergiker så när vi hittade Perron så var inte valet svårt.
Och sen sommaren 2019 har vi Harry som är en mycket social perrohane och har allt det vi önskat oss.

Vi har gått valpkurs, unghundskurs och NoseWork-kurs och vill fortsätta med mer NoseWork. Harry
har gjort BPH och vi förbereder för att kunna använda honom i avel.
LedamotCaroline Olofsson
Suppleant Jonna Bengtsson

Bor med sambo, två barn varannan vecka, och två hundar i Tyringe utanför Hässleholm. Har jobbat som undersköterska på natten största delen av mitt liv, men jobbar nu för Vetsupport.se.

Jag har aldrig haft samma hundras två gånger, men har tränat, lydnad, spår, sök, skydd men framför allt agility. Har startat på agility SM i många år med 4 av mina hundar. 2016 köpte jag min första perro, och blev utställnings biten. 2020 tog jag min första perrokull under namnet Yseccos.
Med min perro Vimsa tränar jag lite lydnad, spår och nosework, men tävlingsambitionerna ligger på hyllan. Vimsa tränar även agility med lillhusse.

Jag vill vara med och arbeta för friska, mentalt stabila hundar och god extriör.
SuppleantMalin Laurin

Lämna ett svar