Styrelse

Styrelsen som väljs av årsmötet har till syfte att arbeta för klubbens medlemmar, kontaktuppgifter hittar du via menyn Kontakt\Kontaktuppgifter

Presentation av styrelsen fr o m mars 2020

OrdförandeAnneli Karlsson Hellqvist heter jag och är 49 år. Jag bor med min man i Smedjebacken, Dalarna. Familjen består av två perrotjejer och tre utflugna söner. Mina hundar Garbo och Ophelia, mor och dotter, har i släktträdet mina första perrosar Pablo o Wilda.

Jag kom i kontakt med rasen när jag efter flera år utan hund letade efter rasen för mig. Efter schäfer, cockerspaniel och yorkshireterrier var jag ganska säker på vad jag sökte. Att drömrasen fanns visste jag inte förrän jag stötte på en gudomlig perrokille 2001 här i Smedjebacken. Två år senare vad drömmen sann när Pablo flyttade hem till oss. Jag föder upp rasen under prefixet La Sirenita’s.

Medlem i klubben har jag varit sen starten. Jag har varit mer eller mindre aktiv genom åren som lokalombud, i Perrobladet samt olika kommittéer. Jag tränar hundarna ofta men tävlar mindre ofta och då mest med utställning för att det är så roligt att träffas runt ringen och mingla med nya och gamla perrovänner. Stolt och glad över förtroendet som klubbens ordförande ser jag fram emot alla era synpunkter och idéer så vi tillsammans kan jobba framåt för rasens bästa. Att det nu är i besynnerliga coronatider och det mesta ställs in är inget vi kan styra över. Men vi blickar framåt!
Vice ordförandeJag heter Per-Ola ”Pelle” Israelsson och är uppvuxen med diverse hundar och raser i familjen. Sedan 2010 är det bara perro som gäller och från 2013 har vi även haft uppfödning av rasen. För närvarande har vi tre hemmaboende hundar; Sunny, Mimmi och Maggie.

Vanligtvis åker vi runt i Sverige och Europa på diverse utställningar och aktiviteter, men i år ser ju förstås spelplanen lite annorlunda ut. Vi hoppas att saker och ting snart återgår till ett normalläge.

Jag arbetar inom IT-sektorn och har i och med det även inom styrelsen tyngdpunkt på bl a hemsida, som jag tillsammans med Anders Näslund har ansvar över. Sedan 2013 har jag varit medlem i styrelsen i olika roller, det har varit en mycket spännande och lärorik tid.

”My goal in life is to become as wonderful as my dog thinks I am”
SekreterareMaria Holmgren
Jag heter Maria Holmgren och är en 58-årig värmländska som nu bor i Malung med min sambo och fyra hundar, perrotjejerna Kiwi och Penny samt två gråhundar. Jag har två vuxna barn och har också berikats med två barnbarn.

Hund har funnits i familjen under hela min uppväxt, framför allt schäfer och olika jakthundar. När jag träffade en perro första gången 2004 hade jag haft ett längre hunduppehåll då arbete och småbarn tog så mycket tid. Men efter första perromötet ville jag inte vara hundlös längre och ett år senare fick vi hem vår första perrotjej, Loka. Hon lärde mej massor och intresset för avel växte fram med henne. Jag bedriver vår avel under namnet Bellamigo och det har blivit i genomsnitt en kull per år.

Jag älskar perron som är alldeles speciell med sin mångsidighet. Viljan att arbeta, smidigheten, uppfattningsförmågan och glädjen över att få vara med familjen. Det gör den enligt min mening till den perfekta kamraten. Vi tränar lydnad, rallylydnad, blodspår och agility tillsammans och försöker även tävla.

Nu har jag två unga hundar hemma och det är så spännande att se hur de kommer att utveckla sej. Att jobba tillsammans med sin perro och känna den där ömsesidiga tilliten, när samspelet stänger ute allt annat. Det är det bästa som finns.
KassörKi Öberg
Jag heter Ki Öberg och är kassör i klubben. Jag är 55 år och bor i Onsala, 3 mil söder om Göteborg. Jag har varit med i klubben från start. Det fanns ingen klubb när jag började intressera mig för rasen, ingen kontroll på hälsa och inga träffar eller annat kul så därför började jag och några till kämpa för att få till en klubb. För mig är det viktigt att bevara rasens sundhet samt en arbetande allroundhund.

Till vardags jobbar jag halvtid på Kungsbacka sjukhus och halvtid jobbar jag med bokföring och redovisning.

Mitt hunderi började med jakthundar hos min morbror sedan hade vi en Sankt Bernhard hemma. Sankt Bernhard i all ära, hur snäll som helst men att träna med den var inte så lätt. Det var då Ida kom, en Rottweiler som blev Räddningshund. Efter några år skaffade vi en Flatcoated Retriever även han blev räddningshund. Det roligaste jag har gjort med hund.

Att det blev Perro de Agua Español var Veronica (klubbens förra ordförande) förtjänst. Hon hade en hanhund från en av de första kullarna i Sverige, när han skulle bli pappa frågade hon om en valp kunde få bo hos oss.

Flatten hade hunnit bli pensionär då, så det passade väldigt bra och det var då Fozzie, Eyeballs C Fozzie The Bear, kom till oss 2003. Nu har vi ”Bibbi” Aberlours Dressed For Success född 2009, ”Kola” Brown Sugar Wavelet född 2013 i Slovakien och ”Pax” Solhems Blanc de Pacs som är född här hemma 2013.

Mitt stora intresse är att jobba med hunden, lydnad, sök, spår (person och viltspår), nosework, specialsök allt är kul. Avel är väldigt intressant. Just nu finns inte tiden till några valpkullar men jag hoppas att det kommer mer tid i framtiden.
LedamotAnders Näslund ansvarar bland annat ansvarar för lokalombud och hemsidan tillsammans med Pelle. Presentation kommer!
SuppleantÅsa Blomqvist
Jag heter Åsa Blomqvist och har alltid varit hundintresserad. Efter många års längtan fick jag som trettonåring äntligen köpa Manda, en gul labrador. blev 14,5 år men sedan tog familjelivet med man och tre barn över. När yngsta barnet, Julia, ville ha hund mindes jag min egen längtan och hur mycket Manda betytt för mig. Av en slump träffade vi på perron på en utställning och föll pladask.

Rasen var då väldigt ovanlig. Vi ställde oss på kö hos flera uppfödare och i maj 2004 ringde Tanja från Lyttas kennel i Norge och berättade att vi kunde få en tikvalp. Valpen vi fick var Trizza, en fantastiskt fin och trevlig perro som nu är 16 år. Trizza är vår stamtik och vi bedriver uppfödning under kennelnamnet Perro Rizados där vi just lämnat ifrån oss vår trettonde kull.’

Vi har även en perro till som heter Zelma och är 14 år. Vi har tränat och tävlat mycket med våra hundar; utställning, rallylydnad, lydnad, viltspår, agility och nosework. Vi bor i Gröndal som är en del av Stockholm.

När mina hundar var unga var jag lokalombud i Stockholm och jag har även tidigare varit med i Perroklubbens styrelse. Medlem i klubben har jag varit sedan starten.

Lämna ett svar