Perroklubbens styrelse

Styrelseordförande

Susanna ”Sanna” Brandt

 

Om Sanna:

Min första hund fick jag 1980, som 15 årig hästtjej som gillade djur av alla de slag. Sedan dess har jag varit aktiv medlem i flera föreningar inom och utom Sverige. Idag har jag två hanar som jag tränar för att tävla i flera olika hundsporter. Jag är också aktiv inom Brukshundklubben som instruktör. 

Jag har alltid engagerat mig i föreningsverksamheten, utan den skulle hundsverige stanna. Engagemanget har givit mig enormt mycket hundkunskap, många fantastiska vänner och härliga upplevelser runt om i Sverige.

Min övertygelse är att föreningen är till för medlemmarna och rasen Perro de Agua Espnaõl. Föreningens arbete är dedikerat till vår ras, att på sikt ska vår ras vara friskare och gladare utan att för den skull tappa det som är karaktäristiskt för rasen i utseende. Det vi gör idag har påverkan på kommande generationer av perros. Min fasta övertygelse är att vi har en arbetande hundras, ett mycket viktigt arv att förvalta.

Jag är alltid intresserad av hur du som medlem ser att vi kan förbättra klubben. 

Du når mig alltid via mail: ordforande@perroklubben.se

 

Vice ordförande

Susanne Hall

 

Om Susanne:

Bor i Mörarp utanför Helsingborg med min make och våra tre hundar. Till vardags är jag lärare i matematik. 

Vi har haft perro i familjen sedan 2005 och jag har fött upp ett antal hundar under prefixet Aberlours sedan 2007. Kenneln drivs numera tillsammans med en av mina döttrar, Annie.

Jag har varit lokalombud, skrivit perrobladet, suttit i styrelsen tidigare och sitter nu även med i avelskommittén. 
Jag har även läst 15 poäng i ”Hundens Beteendebiologi” på Linköpings Universitet, samt gått många utbildningar i SKK’s regi. Senast ”Hundavel i teori och praktik”.  

Min målsättning är att perron skall vara en frisk, unikt arbetande ras med ett temperament som tilltalar och fungerar i vardagen. All avel bör ske med rasen i fokus.

Sekreterare

Malin Laurin

Om Malin L:

Jag bor i Luleå med min sambo Viktor och våra två perros Sigge 4år och Bosse 2,5 år. Har tidigare under många år jobbat i försäkringsbranschen men nu pluggar jag till byggnadsingenjör.

Jag har varit aktiv i flera olika föreningar genom åren, allt från ridklubbar till hundklubbar och bostadsrättsföreningar.

Sigge och Bosse är mina första hundar och Sigge fick gå många olika kurser som unghund. Sigge och Bosse får testa på många olika hundsporter. Bosse tävlar främst i agility men han var även första perron att starta canicross i officiell klass! Bosse ställs också ut och tanken är att vi ska testa på rallylydnad under året. Sigge har fått gå viltspårsprov där vi under 2023 lyckades ta hem championatet! Sigge har även fått springa i vänstervarv i utställningsringen och fått testat lite rallylydnad som vi hoppas kunna köra lite mer av under 2024.

Kassör

Anne Krantz

 

Om Anne:

Bor i Stavsnäs på Värmdö 4 mil öster om Stockholm tillsammans med min man Peter och vår hund Harry.

Jag har lämnat arbetslivet och har under många år jobbat med ekonomi, som redovisningschef, i privata företag och statlig verksamhet. I vår bostadsrättsförening och i flera ideella föreningar har jag varit kassör. I dag är jag revisor i vår byförening här i Stavsnäs.

Vid flytt ut till Värmdö från Stockholms innerstad kände vi att det var dags att skaffa hund. Både jag och min man har haft hund tidigare. Jag har haft Border Collie och Shetland Sheepdog och Peter har haft Springer spaniel. När vi började titta på olika raser så sökte vi en hund som kan följa med oss i naturen, vara lekfull, energisk och familjekär. Jag är också pälsallergiker så när vi hittade Perron så var inte valet svårt. Sen sommaren 2019 har vi Harry som är en mycket social perrohane och har allt det vi önskat oss.

Vi har gått valpkurs, unghundskurs och NoseWork-kurs och vill fortsätta med mer NoseWork. 

Ledamot

Malin Sone

Om Malin S:

Jag är född 1989 och arbetar som butikschef på en ICA-butik i Edsberg som ligger i Sollentuna där jag också bor. Jag har en fantastisk son varannan vecka som är född 2016.

Jag spelade fotboll på elitnivå i flera år men valde att sluta 2021. Undertiden som jag spelade och efter var jag väldigt engagerad i fotbollsföreningen, Jag va ansvarig för alla akademimålvakter på damsidan och va huvudtränare för en stor trupp på över 30 spelare, men har nu valt att sluta med de och fokusera på hundlivet och min son istället. 

Jag fick min första perro 2007, Tussbergets Russin ”Ella”. Nu idag har jag två andra hundar från Tussberget, Tussbergets Yra född 2013 och Tussbergets Bodil ”Lexi” född 2022. Yra bor hos min mamma och lever de goa pensionärslivet och Lexi bor hemma med mig. 

Yra och jag tävlade lite i  lydnad innan jag fick barn. Mina planer med Lexi är lydnad, rallylydnad, nosework och kanske testa på agility. Tycker om att man kan göra de mesta med rasen.  

Jag är utbildad testledare i BPH, vilket jag tycker är väldigt roligt och spännande. Jag brinner otroligt mycket för hundars mentalitet och hur mycket vi som ägare kan påverka och hur mycket som är genetiskt. 

 

Suppleant

Malin Höök

Om Malin H:

Bor med min make och våra barn i Umeå. Jobbar som säkerhetsrådgivare med lås och passagesystem.

Har haft Perro sedan januari 2019 då Tussbergets Gordon flyttade in hos oss. Flocken hemma består idag även av en holländsk herdehund ”Helix”. Ute på foder har jag två perrotikar: ”Sally” och ”Maja”.

Jag är född och uppvuxen med häst och hund av både jakthundsraser, samt sällskapshundar. Norrlänning som jag är älskar jag skog och friluftsliv, favoriten är att få skåda Norrsken live därav har jag säkrat framtida kennelnamnet ”Lady Auroras”.

Suppleant

Carolina Hägg

Om Carolina:

Bor i Möldal samt på landet i småland tillsammans med min sambo och våra 2 hundar. Vår perro Lo som är 4 år och vår blandrashane Dino på 9 år.

Till vardags jobbar jag som konstruktör och projekterar fram flerbostadshus områden runt om i Sverige. Är även aktiv i flera andra föreningar så som bostadsrättsföreningen samt BHK på hemma plan.

Lo och jag tränar och tävlar i allt som vi tycker är kul, det är då både agility, rallylydnad, utställningar och vi är även inne och nosar på några spår/sök aktiviteter. Dino är mer vår gårds/vakthund, en riktig soffpotatis som helst hade velat att soffan stod ute i trädgården året runt. Men även han får följa med på några spårrundor i skogen.

Under vintern 2023 slutförde jag SKK Uppfödarutbildning samt även under början av 2024 fått godkänd kennelnamn ”Coral del Mar”, för framtida kullar.